bättre sent än aldrig ..

Tro det eller ej, sen nog som jag är har jag äntligen hittat the oc hela säsong 1.
så nu ska jag sätta igång episod 1. kommer säkert bli fast som i one tree hill.
Men idag börjas de väl sträck kolla!


savannah


naturally 7


"min danshistoria"


Jag på en tävling 2005Det började när jag var 8 år gammal då Det var min mamma & pappa som fick mig till att börja dansa. Min kusin och en kompis till oss hade börjat ta kvällskursen på danshuset i helsingborg (när dem hade sina lokaler vid rådhuset), mamma skrev in mig på en discokurs tillsammans med min kusin och vår kompis. Vi fick lära oss grundstegen (puls, padeburé osv) och jag minns vilken underbar värld jag var i. Kommer fortfarande ihåg första dansen vi fick lära oss, hihi den va så enkelt men skiit kul. 1 termin efter mig började min bästa kompis Carolin i nybörjarklassen disco & blev danspartner med Maria , en helt ny och rolig tjej från Påarp. Efter den terminen slogs våra grupper ihop och Mats såg ganska snabbt att jag och maria va endentiska i dansen. Så han parade ihop mig & maria som danspartners, redan då började vi träna ihop.

Jag minns hur vi varje julavslutning satt & tittade på han snygga killen som va såå himla duktig & lite äldre än oss. Vi satt utanför träningsalen och kollade på tävlingsklassen som stod där inne och övade på en aning mer avancerade dansen än oss. Ihh som vi såg upp till dem. Dem va sååå bra! Jag gav mig fasen på att jag skulle få gå i de klassen nån gång. Åren gick och det blev roligare coh roligare tillslut var vi mogna för att få följa med på tävlingar & tävla i par & singel. jag minns inte riktigt var i sverige min första tävling var, men jag hade på mig discokläder som mamma sytt till mig i "ABBA" stil. som gick i färgerna rosa och baby blå. Jag kände mig så fin med allt glitter, spray & smink som jag hade på mig. Min första tävling i bronsklassen ca. 100 tävlande i bronsklassen kom jag 1:a. Det var en av mina bästa tävlingar! sen den dagen var jag fast. (har inga bilder från den tävlingen i och med att det togs med vanlig kamera)

   
Bild 1: 2005 min singeldräkt på våravslutningen på sundspärlan, mamma som sydde den 
bild 2:
 Maria vann singel på våravslutningen på sundspärlan
Bild 3: Våra parkläder 2006 kalmartävlingen även mamma som sytt här också 
Bild 4:
Vi kom 1:a på tävlingen i HBG 2004

   
Bild 1: Jag och Maria medverkade i UKM 2006
Bild 2: Våra första (snygga) parkläder mamma sydde min
Bild 3: En 3:e plats för oss i paren 2004
Bild 4: Våra singelkläder på HBG tävlingen (minns inte va vi kom) Mamma sydde minJag & maria i par, med svarta kläderEfter ca . 3 år med discoträning på danshuset , började jag och carolin ta standar latin kursen. Det var himla roligt tror det var år 2001 kanske vi tävlade i bugg, chacha, salsa och vals. Där vi kom etta i varje gren utom salsa tror jag det var, men efter en stund när jag inte fick någon manlig danspartner slutade vi båda. (tyvärr) I discon fortsatte jag upp varje tävling på prispallen upp till guldklassen, det gick som en dans! Men i guldklassen då det blev mycket svårare. Jag fick ingen prick 2 tävlingar men prickar på dem andra tre så det var faktiskt i guldklassen jag hade stannat som längst. Det var också då jag fick min svacka och dåligt självförtroende i dans, för att jag stod still i ca 2 år. (Fast att vi bara hade ca 1 tävling per termin) Det var ett tag innan detta tror jag det var som vi kom upp i tävlingsklassen på danshuset, redan när jag var i silverklass tror jag att det var. Det var mäktigt! Det var helt otroligt att jag hade kommit upp i guldklassen ännu sjukare när jag vann och kom upp till Star klassen, heeeelt jääävla sjukt! Då var jag där alla mina förebilder var/varit & där jag drömt om att få vara , det var så så stort för mig, och nästan för bra för att vara sant! Jag hade ny dräkt för varje ny klass jag kom upp i, de tyckte min mamma jag va värd som sydde dem till mig! Jag tror jag var uppe i 23 priser då ungefär, dom stod och glänste på min hylla i mitt rum , dag ut & dag in. Tyvärr minns jag inte alls vilka år allting hände, har varit på så himla många tävlingar att jag börjat blanda ihop dem. 2006 började jag dansa hos JLC också. Street & jazz, samtidigt som jag hade som tillvalsämne i skolan dans och dansade 2 ggr i veckan i skolan också. Det var då det böjade bli allvar och det var så jag kände att det var det här som jag ville jobba med. Allt i mitt liv kretsade kring dansen då. Sommaren 2006 sökte jag till BA:s yrkes utbildning men det gick inget vidare så jag jobbade 1 år då, tog mitt körkort och  & skaffade mig lite kött på benen. Men jag fortsatte dansa disco och slog mitt mål. Jag vann star klassen och tog mig upp till superstar. (SM klassen i disco) Tävlade i SM nu för sista gången innan sommaren och blev rankad 23:e bäst i sverige tjejer 16+.

  
Bild 1: min singeldräkt i mitten, den finaste jag nånsin äkt, det är min mamma som sytt den med, hon är ett geni!
Bild 2: marias singeldräkt, vår senste pardräkt som jag har på mig i mitten, elins singel till höger
Bild 3: jag i lyxförpackning , haha^^

   
Bild 1: tävlingen 2007 i västerås jag vann star klassen och kom upp i superstar
Bild 2: jag och maria vann guld U/V samma tävling coh tog oss upp i star klassen
Bild 3: jag samma tävling på prispallen
Bild 4: jag & maria i par


Jag vann star klassen med detta numret


Tyckte det var ett bra avslut på min "dankarriär" i discon så jag bestämde mig för att söka in till umeå förberedande danslinje till 08/09. Det gjorde jag och kom in! Så nu har jag slutat med discon tråkigt nog, men de känns bra att sluta på topp, fast jag hade gärna fortsatt om dem hade haft en discoskola här uppe i umeå, men det finns tyvärr inte. Nu är mitt nya mål att komma in på yrkeslinjen i sthlm, får se hur det går när jag fått ett förberedande år på nacken nu.
Ni får ursäkta om det har blivit helt rörit för er. Men jag har dansat i 10 år på danshuset och det är rätt svårt att sammanfatta de till ett litet inlägg så de blev en aning rörigt , men tog med så många dräkter som möjligt som jag hade på bild på min data, resterande foto finns på vanlig kamera & dem har jag inte på datorn.. jag hoppas att jag fick er dansare som läser min blogg till att vilja fortsätta kämpa & älska att dansa. för det är något av det bästa som finns & det är de som många gånger fått mig att våga drömma och forsätta tro! Oavsett om jag inte kommer att få jobba med detta i verkligenheten så är jag tacksam för alla dessa år som jag fått dansa. Det har förgyllt mitt liv!


All i want for christmas is you


Hej mitt vinteland , nu e jag här!Godkväll? eller godeftermiddag kanske låter lite bättre, kollar man ut skulle jag vilja säga godnatt kl 2 i eftermiddes. Nu börjar verkligen mörkret falla över denna lilla staden, det blir inte ljust förens vid halv 10 på morgonen och mörkt kl halv 3 på eftermiddagen, värre kommer det att bli och vi har såå mycket snö nu att vi hade kunnat dela med oss till hela sverige, Fast det hade jag inte velat om jag hade haft något val, för det är såå underbart med snö. Vi har ju det aldirg hemma i helsingborg och om vi har det , ligger det bara över en natt sen stjäler regnet de!

Läste precis min
bästa kompis blogg. Maria ska flytta till USA för att vara aupair i ett år. Jag vet verkligen hur hon känner nu. Det var verkligen obehagligt att säga hejdå till alla, man får dig en funderare och man uppskattar allt mycket mer än vad man nånsin gjort. Man känner sig så otroligt liten på jorden, och ibland helt helt ensam. Ush de va otäckt att flytta hemmifrån. Men vi har ju tur som gör det av eget val, som Maria, du flyttar ju av egen vilja du ska ju göra något som du själv valt och velat göra. Du kommer verkligen att ha de jätte kul!! man känner på dig när något känns rätt också, det känns i hela kroppen! Och om du inte hade känt dig redo för att åka så hade du aldirg bokat denna resan, eller familjen bokat den åt dig , då hade du fortfarande suttit där hemma och degat. Nu ska du ju ut på äventyr och de kommer bli skit kul. det värsta som kan hända är att man inte trivs & får åka hem igen. vi har iallafall något att återvända till. Och de ska vi va tacksamma över..

Det med att alla längtar efter man har jobb , familj och en man det tar sin tid, alla vägar till sina mål är jobbiga men lärorika och vi är faktiskt bara 20 och jag vill inte dö innan jag är minst 80 så de betyder att jag har 60 år kvar att leva, vilket är en himla massa år att fylla ut någonting på.. Jag tror också att allt har sin mening, vi väljer våra egna väger i livet med en liten baktanke till allt. Jag har själv valt att satsa på dansen nu detta året & ge allt vad jag kan , sen komma in på en yrkeskola, gör man inte de och "misslyckas" Får man en chans till att hitta något annat man vill sysselsätta sig med. Man får ta dag för dag och unna varje som om det vore den sista! Det är viktigt!!
Önska att jag fick komma hem & krama om dig en sista gång Maria. Du kommer ha de sjukt kul, åk inte dit med en annan inställning.
Meh gud va jag har blivit positiv av mig, det är nog den här mentala träningen som gjort susen!


Gratis julklappar .. samla poäng här!

Vill ni får gratis presentkort, genom att samla poäng på varvning av kompisar
bli medlem här
http://www.gratismode.se
Vilka bra julkappar, som blir alldeles gratis!! BLI MEDLEM


"winners never quit, quitters newer win"

 Idag hade vi mental träning i ca 3 h, vi lärde oss en hel del, det blir lite svårt att resumera, men jag har försökt samla ihop en liten del, vi lärde oss hur vi skulle bygga upp vårt självförtronde och självkänsla, hur man ska lägga upp sina mål och vad man vill och egentligen inte vill göra. Hur man hanterar vissa situationer, och hur man istället borde hantera dem coh tänka att allt är möjligt.. han menade att man inte bara lär sig av sin misstag , om man ex tar ett barn som inte kan gå & provar & provar men bara trillar skulle egentligen kröpit hela livet om dem inte en gång nådde målet att stå, då lär man sig av sin framgång och bygger sin självkänsla på de. Om man klarar av något som man inte trodde man kunde klara av och att  man inte bara bygger självförtroendet av positiv feedback.


  • Motivation - drivkraft, vilja
  • målsättning - mål, ambition,slutpunkt
  • utveckling - förbättring, förädling, framsteg

Att hitta motivation
-vad driver mig?
-vad vill jag uppnå?
-hur viktigt är detta för mig?
-vad händer när jag når mitt mål?

Om man ställer upp i so you think you can dance och blir dissad i programmet, tänke rman direkt och oftast negativa tankar som jag kommer aldirg bli en profionell dansare, eller om man är på en audition att andras självförtroende sänker en egens självkänsla. Om man ser nhot som är bättre fast att dem inte ens börjat dansa, deras utseende, gångstil, kläder eller attityd klandrar man genast ner på sig själv, genom att tänka , hon är mycket bättre än jag åh gud hon kommer att vinna över mig. Istället för at tänka, nej men va kul någon som är i samma nivå som jag och lära sig utan personen istället, det är svårt att förklara, men jag antar att ni på något sätt förstår hur jag menar ..
Varje dag man inte tränat så tränar någon annan för att bli bättre än vad du är. Man ger sig själv en prestationsångest genom att stressa upp sig själv.


carpe diem


Oj , oj vilken dag det har varit ..
Var i skolan kl 9 och hade en föreläsning om mental träning, det gav mig väldigt mycket, man kände vekrligen igen sig i allting som han berättade om. hur vi tänker inom dansen, konkurranser och om andra . jag ska lägga in lite sen om vad han sa som jag tyckte va bra förklaringar. Det var verkligen intressant att lyssna på. Efter att vi slutat kl 12.15 åkte jag direkt till sjukhuset för att leta efter Fredde som hade åkt in på akuten. Han hade trillat i backen ( i & med att det var så halt) och slått i sin axel så AC leden hade gått av, så nu har han en krage runt halsen med armen i och kan knappt röra den. Man ser verkligen bulan uppe på axeln, så synd om honom, men de ska läka på ca 4 veckor sa doktorn, men han måste gå till sjukgymnast regelbundet, så de är faktsikt allvarligt & han kan inte jobba på ett bra tag. Jätte tråkigt för honom! Hoppas han blir frisk så fort som möjligt. kl 4 var vi klara på akuten , han ahde blivit rönkad och vi hade hämtat ut meduciner och allt. Egentligen skulle jag komma hem till Lisa ikväll jag , hennes bror och Lisa själv skulle åka och bowla ,men nu ska jag stanna hemma och ta hand om min sjuka Fredrik, tror att han behöver all min hjälp just nu ♥

Helg igen, var tog tiden vägen?!Godmorgon! fick en kvarts sovmorgon idag. Vi börjar kl 9 somvanligt , men behöver inte vara i skolan 1 timme innan vi börjar för egen uppvärmining idag , denna dagen kommer se lite annorlunda ut gemfört med andra fredarna i skolan. Vi ska nämligen ha mental träningen med Marius från Universitet här uppe i Umeå. Det ska bli jätte kul, har aldirg varit på en sån föreläsning! Till våren kommer han och har en föresläsning för oss om kost , så de ska bli uppdelat. Sen slutar vi kl.12 och då ska jag och Lisa in till stan och julhandla. de ska bli skoj, ska hitta julklappar till alla hade jag tänkt faktiskt. Hoppas jag nu hittar allt som jag tänkt, det blir lite jobbigt annars vill bara ha de överstökat också , Tänkte jag skulle handla någon julstjärna också som jag kunde hänga i fönstret i köket & sovrummet kanske. Såå mysigt! Nu är de 3 veckor kvar rill juluppvisningen och typ 2 tills pappa kommer upp. Ohh gud va jag längtar!
Just nu är mamma & Stefan i sthlm och parar cher. ihh hon ska få valpar, kan inte tänka mig cher gravid eller bli mamma. så söt! Nu ska jag ta på mig coh springa iväg till bussen om jag ska hinna va i skolan till 9. Ha en bra dag ♥

grotesko - 1 kg mjölHahha herre gud så roligt, kolla på hela klippet som det spårar ut!

Ge mig

 

Vill ha dessa till nyår :( Såå himla fina!

your my only hope

Hej hej. Idag gick det skit på baletten, vi hade en lite äldre tjej som hade fått kontrakt med någon känd koreograf precis och hon var ursprungligen från umeå, så hon gästade och var med på vår balett lektion idag. såå duktig hon va , snälla silken utåtvridning. Det var helt galet, för mig gick det kasst , kanske för att jag va helt inne i vad hon gjorde för något. åhh det som hade gått så bra hela veckan. På jazzen har vi börjar med en ny kombination till Mandy Moore-Only hope jätte gammal låt från filmen, a walk to remember den är såå himla bra den filmen , har sett den 100 gånger. Dansen är jätte bra , våra lärare är verkligen bäst, det kan inte bli bättre de här.

Stannade kvar till 4 i skolan, stechade och hade oss. Kul va de, sen tog jag bussen hem lagade ihop lite mat, bulgur med nån laxröra. det blev gott faktiskt, jag börjar bli händig jag! så nu är jag mätt i magen igen.Ska bara ta de lungt ikväll tänkte jag , titta på tack gode gud , som jag precis laddat hem 2 avsnitt av. Det är så himla kul! Ni har säkert sett de på tv nångång. Min godispåse från hemkväll står på köksbordet och bara frästar mig till att slita i den. HEMMAKVÄLL är verkligen bäst , det går bara inte att handla bara lite godis där. Imorgon är det torsdag , har inget planerat,kanske tar en house klass på kvällen. På Fredag ska jag och Lisa julhandla, julklappar. sen på kvällen kommer hennes brorsa hit, kul för henne, på lördag ska jag nog hem till Nina, vi ska ha guitarrHero kväll hos henne. Weeii, jag kommer säkert att va usel, ingen som vill ha med mig i deras lag, har fotat lite nu dem senaste dagarna i skola och så, tänkte de kunde vara kul att se, så vasseguuuda!
Lisa , Elin, Cicci & Nina i snökaosen


Jag utanför Ackis !!


Lisa


Det är kul med snöö ..


Den fina vägen i lilla byggnaden

our life is not a movie ore mabey


- I Have some news, the good news is that we landing, the bad news is that we crashlanding
- Ahhhhh!!!


Idag efter skolan fick jag skynda mig hem för att hinna in till stan igen innan kl . 6 då biljetterna till bion skulle hämtas, såg madagascar 2 med Lisa & Elin, jisses så kul, skrattade så jag hade tårar i ögonen, den va faktiskt mycket bättre än 1:an och DEN är bra! Äh den va så himla rolig, är jätte glad att jag gick och såg den! Efter filmen gick vi inom hemköp & handlade lite mat, handlade bulgur, (har fått ett tips om en maträtt av elin idag som jag tänkte göra imorgon), gjorde nyss ugnspannkaka, mm mums de e så gott, med drottningsylt. Det är det Lisa som lärt mig äta det... Efter Hemköp följde Lisa med mig hem, vi har just kollat på one tree hill avsnittet 12 säsong 6, Jisses va spännande de va, meeh är det uppehåll från det nu !? Mååååste prata med Anna och informera mig om vad som händer, hon vet allt om den serien! Det var såå spännande, allt hände typ, kan inte vänta tills den 5 Januari på dem andra avsnitten, alla människor på hela jorden borde se den serien, den är såå bäst! Nu ska vi gå & lägga oss, förstår inte vart tiden tar vägen, det är helt galet^^
3½ vecka kvar i skolan, ska ge gärnet .. Snart kommer pappsen upp, de ska bli så himla kul de också! Läängtar..

snökaosGuud igår var det verkligen snö storm, snöade hela dagen , en massa man kunde inte se upp utan att få fullt med snö i ögonen, ja ni ser själva, bilder är från igår utanför skolan. De va rena rama katastrofen, massa ambulanser hörde man överallt, tänkte bara att det var bussarna som åkt i diket, är så rädd för de, ush det är ju så halt coh dem kasar varje gång jag åker med dem! Det får inte hända!! Idag kommer pengar in på kontot, det är den 25:e yeeah! ÄNTLIGEN, det var vekligen på tiden, det ska vi fira med bio för studentpris med Lisa & Elin, ska få se den efterlängtade Madagaskar 2, kommer kissa på mig , det vet jag redan. "I like them big". Nej nu ska jag ta bussen till skolan om 10 minuter.
Igår var jag super taggad, va i skolan till kl , 8 och dansade tog 2 kvällskurser efter vi slutat skolan, först street och därefter jazzen. Det var himla kul, dagen igår gav mig mycket! fast lite snet blev de, kom inte i säng förens 11, efter alla aysslor som också ska göra när man kommer hem. Nu ska jag trippa iväg till bussen, och få en lika bra dag idag igen.
Puss & Kram

svaren

Jag undrar bara hur du gör för att alltid va så snyggt brun? är det brun utan sol, o vilken isåfall? kram
Hej jag har rätt bra pygment faktiskt i mig själv. Jag solar inte ibland kan jag smörja in mig med Dove den som ger en lite ljusare brunare ton. Det kanske är det som gör susen.

Hejhej vad heter stilen på dina rubriker?
vilken dansstil dansar du?
Jag vet faktikst inte va stilen heter i och med att det är en annan tjej som gjort designen åt mig.
Jag dansar på danslinjen på balettakademin, vi har klasser i modernt, jazz, hiphop, house & balett

Kan du inte skriva om din "danskarriär"? Hur många tävlingar det tog för dig att få prickarna till superstar och visa bilder på dräkterna :) Hade varit kul att se! :)
Det var en jätte bra ide, jag ska göra ett inlägg om de, för att friska upp mitt eget minne också. Jag har fått prickar i nästan varje tävling jag tävlat i förutom 3 ggr tror jag det är av alla gånger jag tävlat, men sen hade vi inte mer än max 2 tälingar per termin när jag tävlade disco. Men jag ska göra ett inlägg & lägga in mina dräker och så ja , Tack för iden!

vart har du köpt ditt hello hitty mys-set?:D
I milano (:

en söndagskväll


Åhh pusskalas ♥


Jag & Fredde


My little family

bilder från marias kamera !

Lite hade maria visst fotat, hittade dess på henns blogg! Det är inte många men några.


Jag på utsprång, tror faktsikt att vi va påväg till maxi här !


Min mise, Savannah


Haha, Inte jätte bra bild, Maria

Frågor ?

Jag kan tyvärr inte svara på frågor för er som frågar anonymt. Så tänkte ni skulle får ställa
dem igen så ni kan få svar på dem i detta inlägget.. Fast att det inet var så många men
jag vet att jag vill själv ha svar när jag skriver till någon!


Haha^^ ojojoj en bild för ca 3 år sen.. Det var tider de!!

home sweet home


Jag & Maria för 1 år sen


Nu har maria åkt hem, hon sitter på arlanda just nu,
har kopplat upp sig på internet där så vi pratar på msn just nu. Vi skulle gå upp 10  imorse för att ha lång tid på oss till frukosten och allt. Men ni tror inte vi vaknar 1 ½ timme innan flyget går?! Men som tur är så tar det bara 5-10 minuter till flygplatsen från mig med taxin. Men det blev väldigt stressigt coh hon hant inte ens slänga i sig 2 mackor förens taxin stod här utanför mig. Jätte jobbigt va de att stressa så, men vi har verkligen haft super kul denna veckan, känns jätte tomt nu. Tyvärr har jag inte knäppt ett endaste kort med min kamera denna veckan, har totalt glömt bort den.

Igår, kom Mia,Marie,Nina & Melina hit, och förfestade med oss innan vi skulle ut till Corona! vi hade jätte skoj, ville inte hem vid halv 2 tiden när vår sista buss gick, dem stänger i vilket fall som helst kl2  vilket är lite för tidigt för min smak. men vi hade kul så länge de varade utan han konstiga och obehgliga killen i house rummet började putta på oss. Så obehaglig han var, Helt röda ögon hade han. ush ush ush! Men han blev utkastad ganska fort efter de. Och idag bestod morgonen i mestadels av stress... Nu har jag bakat scones och bäddat bort marias säng, tänkte tvätta och gå till maxi och handla, men de kan jag inet göra utan hjälp eftersom att en hel del behövs handlas. Så jag får nog ta det en annan dag! Imorgon är det skola! Läängtar, nu är det 3 ½ vecka kvar till jul lovet. Gaaah så kul de ska bli att komma hem. Saknat min familj jätte mycket!! Och jag längtar efter jul & nyår.

champain for my real friends

Godmorgon, veet jag har varit super seg på att blogga , men som tur är har ni maria som är beroende av bloggen och bloggar varje dag. I tisdeskvälll runt halv 11 kom maria hit, Det var helt tokigt att se henne nedanför min balkong med sina väskor , helt sjukt! Det kändes för bra för att vara sant, vi gick och la oss runt 12, för vi skulle ju till skolan 8 på morgonen dagen efter , men vi somnade inte förens runt 3 på natten för vi hade så himla mycket att prata om. På Onsdan förljde Maria med till skolan, vi började med jazz, fullföljde upp det med modernt & avslutade dagen med balett. Sen gick vi till stan med elin och Lisa för att ta en kaffe på sandy´s. Sen belv det en liten rundvisning i stan , vilket gick rätt fort eftersom att den är så himla liten , haha ! Men mysig! På i torsdes, hade maria sovmorgon , men tog bussen till min skola helt själv på eftermiddagen för att se hiphopen & housen. Efter de skyndade vi oss hem för att vi skulel varai i stan ige kl 18.10 och möta upp Elin, Vi skulle se en dansföreställning tillsammans med musikklassen på en skola vid regementet, deras projektarbete. Vi var en av dem sista i kön coh mitt framför oss såldes dem sista biljetterna, men efter många om och men fixade dem 2 till rader i salen så vi kunde få plats, alla som inte fått någon biljett. Föreställningen va verkligen riktigt riktigt bra! Har tyvärr inte fotat något från den.


Melina, Ida, Mia, Nina & jag i skolan i Fredes


Igår var jag i skolan, hade hel dag modernt, eget arbete. Det gick som det gick, inte värdens roligaste uppgift men det gick bra för mig och Mia som arbetar i ett team. Efter skolan tog Maria bussen in igen till vasaplan helt själv, jag mötte upp henne där precis efter att jag slutat. När vi hade mötts upp gick vi till en kinarestaurang i stan. på dagens lunch det var buffe, fast vi åt inte så himla mycket men gott va de. På kvällen kom Elin, Lisa & Marie hit vi spelade disneyspel och något annat stress spel som maria blev dommare i. haha^^ Vi hade hur kul som helst igår. vid 11 åkte dem hem, vilket var en lagom tid för jag och maria somnade bums kl 12.
Och nu är det morgone, jag är den enda som är vaken, och savannah som står och tittar in i dataskärmen bredvid mig. Idag är det sista dagen Maria är här, imrogon åker hon, VILL INTE!! Jag önskade att tiden kunde stå still..

im nobody, his defenitly somebody

 
Its just a dream right?
-Its my dream...

Peyton och lucas

Am I dreaming, dont wake me up!

 
One tree Hill, S2E7Om ca en timme tar maria flyget från ängelholm mot stockholm, sen vidare hem till mig, Fick ett sms av henne innan där det stod, ses snart! Lät helt overkligt, som när jag kom till milano och Carro skulle vara där coh möta mig lixom, helt galet är det, vad alla har hamnat utspritt,
Carro i Milano, jag i norrland, Maria i USA (snart) & Anna i stockholm, aleks blev kvar i hbg , men endå långt ifrån alla oss andra, känns helt overkligt det också! Detta hade jag aldrig kunnat gissa på i gymnasiet! Vi som var så beroende av varandra.. Har börjat få hemlängtan nu! Gaah^^ Inte så konstigt när jag inte varit hemma sen den 17: Juli! Så jag får faktiskt lov att ha de nu. Fats det är ju tur att Umeå är en sån hemtrvelig stad, som inte fått mig att få en otroklig hemlängtan förens nu. Här är verkligen såå mysigt, vet inet va det är som gör det , men jag trivs helt enkelt jätte bra, om det rä människorna, stan , vår lägenhet eller va de e har jag ingen aning om. Men allt har blivit coh gått så bra. Och Lisa min kära vän i min klass, vi har så kul ihop. Kanske det är det som gör att jag trivs. Tror det är lite av allt möjligt!
Har funderat på vad jag & Maria ska hitta på när hon kommer nu i nästan en hel vecka (5 dagar). det finns 2 föreställningar som vi kan se, ett projektarbete på en danskola och sjöströms moderna nummer. Här går en massa dansföreställningar jämt. Det är ju lärorikt att få se på proffsdansare också, se hur dem gör och få inspiration. Ihh^^ jag vill också vara färdig proffitionell dansare NU! Är så himla trött jämt, orkar knappt hålla mig vaken efter kl 7 på kvällen. Det är verkligen hårt att gå danslinjen på heltid, man är helt slut & har så ont i kroppen alltid. Detta är det jobbigaste året säger våra lärare , och de måste stämma för det kan ju inte bli jobbigare än så här, det måste vara omöjligt! Vägen till framgång är blod , svett och tårar. Nu ska jag knåda in mina knä & vader med tigerbalsam! (det gör susen)
Fredde är och tränar på Ixus, min mise ligger och sover, jag har precis ätit scones & dushat, man luktar ju jämt apa om dagarna nu för tiden. Om 4 timmar är Maria hääär! drömmer jag?

Tävling

Ni kan vinna, mobil, kamera eller dator.
Det är helt gratis att tävla, ni har inget att förlora
Jag är med och tävlar , va med ni också

http://se.limbino.com/c01/link/z1eoh53p1b
Lördes


Såhär ser umeå ut just nu, ja det blev 1 dm snö..


Igår bakade jag & Lisa lussekatter, mm mums ...


Savannah fick såklart också vara med när vi var ute!


Lisa

hej vinter


snö för fullt i umeåÅhh de snöar , vi ska få 1 dm snö i helgen har dem sagt , såå mysigt!
Har precis fått hem peter jöbacks julskiva och ikväll ska lisa komma hit
Vi ska  köpa julmust och baka lussekatter, titta på tomten är far till alla barnen!
Det blir ju nästan som julafton, Nu är det bara julpyntet och granen som fattas
och såklart mina kära föräldrar! ♥ julpynt ,Men de ska INHANDLAS!

one night onlyJag ska få besök! ihh^^

Gissa om jag är överlycklig och det är inte vem som helst, utan min bästaste bästis Maria kommer nästa vecka på tisdagkväll och så ska hon stanna till söndag eftermiddag, det ska bli så kul! Hon ska följa med i skolan ons , tors sen ska vi gå ut i helgen. Roligt värre!!
Idag smärtar det något fruktansvärt i mina ben, knäna speciellt, och jag har brännmärke på typ varje tå, från att jag dratt fötterna fort på gummigolvet i danssalen, och vips så har huden där på tån försvunnit, vi måste ju dansa barfota för att bygga förhårdnader, haha vet de låter sjukt, men dansvärlden är lite knasig ibland. Idag har Fredde & jag 5 ½ år, de ni ! Men vi ska inte hitta på något speciellt, när vi va yngre typ 14-15 då firade vi varje månad som vi hade varit ihop. haha , man har lixom mer vant sig nu. Freddes föräldrar ringde precis , dem är i Miami just nu , helt sjukt lyxigt! Det var alla nyheter för idag, imorgon är det balett som gäller 8 imorgon bitti.Läser ju nu steig Larsson bok flickan som lekte med elden, guud va den är bra , jag är FAST! Det är bara till att bita ihop och se glad ut. Ska titta på svensson svensson nu säsong 4. Puss & Kram

Tisdag


Kan de inte bli sommar istället


Jag vaknade upp i mondes morse, precis som om förkylningen bara totalt sådär hade försvunnit. Hade planerat att titta på bara i  skolan den dagen, men jag har så svårt för att säga till mig själv att inte vara med och att jag behöver vila. VILL DANSA!! Så jag va med endå i & med att jag kände mig redan så mycket bättre då. Sen efter skolan gick jag , Lisa & Nina lite i stan. Såg att det skulle vara ljusinvigning eller något imorgon kl 19 .3o tror jag det var i stan . Så imrgon ska vi in efter skolan och kolla all ljus belysnings om dem satt upp. Såå mysigt! Sitter här i soffan nu , och det smärtar något fruktansvärt i mina vader. det ska visst komma en doktorand i psykologi från universitetet nån dag denna månaden i en halv dag och prata med oss om mental träning & kost . Det ska bli jätte kul. Roligt att dem lägger in sånt också. Jag är såå trött idag , det är kolsvart ute redan vid kl 3. och jag kan inte gå och lägga mig förens om åtminstone 3 timmar ännu. Gaah jag bli galen av höst väder!!

pics från i somras


Jag på danshögskolan i somras på BounceSummerCamp - o8


(Ms. longhair) Anna på dasnshögskolan i somras

Grattis pappa på farsdag


pics from another story


Sommaren o6 på råå med aleks, det var bruna tider! ihh^^ saknar dig♥

lördaaag


Jag i sthlm i somras, en mider bra bild, men sånna måste ju också upp ibland!


Igår körde jag Fredde till hans kompis som bor i stan, körde fel ett antal gånger inna vi hittade , dem skulle festa lite hemma hos honom sen skulle dem ut till Corona. Sen körde jag hem till Lisa, kan vägen hem till henne mitt i natten , men nu igrå när det var mörkt ute hittade jag inte, körde fel hela tiden, skit jobbigt va de, gjorde typ 10 olagliga svängar på en kvart kanske, plus att det var halt ute. Blev så fruktansvärt frustrerad!! Äntligen kom jag hem till henne vid halv 10 tiden. Då gick vi till coop och handlade julmust mm , mums så gott! Hann precis innan dem sätngde , sen gick vi hem till henne igen , kollade på tv , pratade en massa hemlisar och sen somnade vi gott runt 1 tiden. När jag vaknade kl 7 stod lampan utanför hennes köksfönster och lös rätt in i mina ögon, blev livrädd trodde det först var någon som stod där ute med en ficklampa, JA mitt hjärta var i halsen då! Gaah^^ Sen somnade jag om, vaknade vi 10 igen och det var fortfarande kolsvart i lägenheten, tog typ 5 minuter innan jag fattade att de var senare än morgon, men vädret var så grått och dassigt ute så det blev typ inte alls ljust. Jätte obehagligt väder, hade kunnat sova hela dagen i det mörkret. på förmiddan åkte jag hem, skulle behöva tvätta eftersom att hela tvättekorgen är överfull , men det fanns ingen tvätt tid och jag har blivit riktigt sjuk. Var lite sjuk i går , men idag har det verkligen blivit värre , ush ush ush jätte jobbigt! Vill inte bli sjuk, har inte tid att bli sjuk! Hatar VIRUS! Gör mig frisk till måndag! Idag har jag varit hemma och myst med Fredde hela dagen, vilat coh försökt krya på mig. Men det verkar inte gå så bra!  Imorgon är det söndag & jag ska antagligen träffa Lisa. Vi får se hur jag mår. ha en trevlig lördag allihopa!!


Fredag


Jag & Anna på min födelsedag i MilanoGud va jag känner mig otroligt stel, har i inprincip ont i varenda kroppsdel. men då har jag gjort helt rätt på övningarna och då vet jag att jag poshat mig själv, så de känns skit bra med smärta i kroppen just nu , har kännt mig hur kass som helst denna veckan , (första veckan efter lovet) man får ju skylla på nånting. Idag körde vi solo på moderna , det gick bra förutom att jag höll på att kolappsa andra gången jag skulle dansa, Housen fick jag skippa idag , satt och tittade på istället , men de kan ju vara nyttigt det också. Har börjat få ont i halsen och känner mig jätte slö. Tror att jag håller på att bli sjuk igen! Så här ofta brukar jag aldirg bli sjuk, de känns ju som om de va varannan vecka viruset bryter in nu , men när man tränar så mycket som vi gör är det svårt att hålla uppe sitt imunförsvar. Det är många i klassen som skadat sig nu på senaste tiden, gaah när är min tid inne, den får gärna skita i att komma. Idag slutade vi redan 12.15 det är skönt faktsikt att vi gör det på fredagar och jag är i behov ute efter vinterskor, letar efter ett par bruna i år, så Lisa hängde på mig efter skolan, hittade en massa massa skor, nu fanns det ju sko butiker överallt kändes de som , de som är roligt är att vi inte har nån av dem hemma i helsingborg. Mitt inne på vasagatan träffade jag Otto, från Helsingborg. hihi det var lite kul, han var i stan med sin mamma och letade efter ett par vantar tror jag de var , utan för MVG när jag och Lisa sprang på honom. hej hej , de va skoj att se en helsingborgare bara så! Igår kollade jag på EMA galan på MTV, MARIA VA JU DÄÄÄR!! helt galet , kan inte fatta de, försökte hålla mig vaken så länge som möjligt men vid 11 tiden satt jag upp sovandes i vardagsrummet, så då kallade bingen , jag satt för de mesta igenom hela programmet & kollad i bakgrunden efter Maria , men jag såg henne inte .. Nu ska jag hoppa in i dushen för jag känner mig som en svettig gris just nu , sen ska jag möta upp Lisa i stan och prova en massa massa skor sen ska vi ta en kaffe nånstans. Ikväll har jag ingen aning om vad som händer, antingen är jag med Lisa eller så ska jag va med Fredde om han inte ska på festen som han var bjuden till, För mig blir det absolut ingen utgång ikväll. Jag saknar mina päron! Jag måste ha världens bästa


songs to love and die by

Tack för alla fina kommentarer ni skriver!
Ni är underbara


Borta bra men hemma bäst


Goodbye Milan


Anna med hennes cosmo tidning som hon köpte för 100 riksdaler på flygplatsen


Hej igen, nu var jag hemma igen. Tig flyget med Anna fårn Milano kl 15.05 i söndes, sen fcik jag vara själv från 7 till 1 på natten på arlanda , för att vänta på mitt flyg till umeå, först blev det försenat i en timme. När vi väl kommit på flyget , kunde vi inte starta för vi var för tunga och det var för halt på startbanan, så dem skulle "salta" banan och räkna ut bromsberedskapen. Jätte jobbigt , var livrädd! ush vad hemsk flygresa det var . Guud vad jag har blivit flygrädd. Fråga mig inte varför , har blivit de sen turkiet! Speciellt när man sitter helt själv på planet också. Man har ingen som kan lugna ner en. Såå vi belv i inprincip 2 timmar försenade i söndes så jag somande inte förens runt 3 tiden. När jag kom hem mötet Savannah & Fredde upp mig, jätet mysigt , mina älsklingar hade saknat dem så mycket! Jag var ju helt dåsig i skolan i måndes, började med balett på månda morgonen, det var knappt så jag orkade stå upp. Men jag fick bita ihop helt enkelt och sen somnade jag gott på kvällen , ganska tidigt men jag kände mig fortfarande helt slut i tisdes, kanske för att jag inte träna coh slappat för mycket , för många sovmorgnar helt enkelt , men det har varit jätte skönt så länge det varade.

Idag har vi kollat på en repetition i operan av en koreograf som är på besök här i umeå med sina tre dansare , så vi hade inte den sitsa lektionen, längtar tills förställnnigen är den 21/22 November. Det ska bli kul att se den , när man har fått parat med honom om hur han tänker och hans upplägg och så & nu repetitionen. Sen kom jag hem med tiden klockan var väl halv 5, och jag kände verkligen för att gå och lägga mig, det blir ju kålsvart ute kl 4 så man är så trött. Men jag får hålla mig vaken ett tag till.

la bank

Igår var vi på la bank här i milano, så himla kul det var. Skit fint ställe, en massa röda mattor och stolar över allt, kunga stolar, men det har ju varit en gammal bank där innan som dem nu byggt om till discotek och där var en massa snobbar också, eller va ska man säga ordentligt milano folk. Inte sånna som hänger & klänger , som ska dra i ens hår och så. I början var jag lite skeptisk om att gå ut dit, Carro hade aldrig varit där innan och vi var ganska trötta & skulle upp tidigt idag, men till slut gick vi endå ut och tur va de, för vi hade ksit kul. har försökt att fota där inne lite , men det blir ju aldirg lika bra på bilder som i verkligenheten, men de va verkligen skit skit fint, nu har jag packat klart , min väska är smockfull pga min tjocktröjor, jacka och skor som jag köpt , jisses hur ska jag klara av att stänga den. Om en timme ska vi ta metron (tunnelbanan) till stationen där vi ska hoppa på tåget till flygplatsen. Ihh ^^ nu ska  vi hem, vi kom ju just hit! Det blir en lång dag för min del, är inte hemma förrens sent sent ikväll. Och jag saknar Fredde så jag håller på att dö. Ush jag har fasa för flyget , blää de e så läskigt att föyga, skönt när jag har med mig Anna på flyget nu, Nej nu blir det frukost . Puss och kram !


sista kvällen i milano idag .. .


Jag och Carro utanför ett stånd här precis vid hennes lägenhet , skulle köpa en biljett till tåget åt mig!


Nu är vi framme till sista dagen här i milano, sista kvällen och natten kan man säga just nu. Idag gick vi upp vid nio för att hinna med allt som vi planerat. Vi kom hem vid tre igen då vi kände att de fick räcka med shoppingen. Då skulle vi till lidel och handla lax som vi planerat att vi skulle laga när vi kommit hem, men då hade dem stängt, mitt på ljusa dagen en lördag, vi gcik runt i 2 timmar men alla ica butiker va stängda. Det var nån slags holiday idag i milano, men det hade Carro glömt bort och vi var ju vrål hungriga, alla pizzerior och allt va stängt, tillslut hittade vi ett ställe där vi kunde hanlda potatis, och lite smått och gott inför kvällen, blev en del oliak sorters ost till vindruvor & kex & lite champanj som blev över sen i Torsdes, de va planerat vi skulle köpa någon bacardi också, men så blev det inte , jätte jobbigt att allt va stängt, så mycket som har hänt här i Milano nu när jag & Anna varit här som aldrig hädner annars , så så typiskt.. Men det är väl sånt som gör resan minnesvärd också , blandannat ! Idag shoppade jag loss i "pyjamas" butiken. Hittade en disney butik också, men där var jätte jätte dyrt, min lilla syster Ida hade typ fått spel i den butiken, hade varit omöjligt att få ut henne där ifrån, där fanns så fina prinsess klänningar , skor ,väskor & allt, men det var verkligen jätte dyrt! Nu är vi hemma och ska börja med laxen, ikväll ska vi till La Bank här i stan och partajja loss sista kvällen, imrgon går vårt plan från malpensa kl 15.05. Det ska vi inte missa så imrgon ska vi stiga upp med tuppen. Puss & Kram


Gårdagens lunch på mc donalds


Jag & Carro med varsin italiensk glass


Milano


Jag & Anna när vi kollade på en "staty människa" i stan.


Malin & jag , en bild från gårdagens fik


Gårdagens bild; Anna & Carro