danstävling

112904-167


112904-166

Torsdag

åh, skit också glömde igår. Riktigt länge sen jag skrev, vet har svikit bloggen totalt, men nu kommer jag tillbaks med nya krafter. Jadå har bröjat jobba på tasty House. På Maxi, och JA tasty House finns på maxi. blev inte kollega med Louise. Silket väder. helt underbart. det ska Vara hela påsklovet ut. Nu är det bara 2 dagar kvar till påsklov på 10 dagar. Ska jobba 8. haha men de e påsklov det också har jag ju råd med mycket påsgodis. Ännu bättre , om 2 dagar är det tävling i Västerås, största tävlingen nånsin, över 1300 dansare & 3 golv. Herre gud. Hur ska alla få plats, träningsal och sånt, det är nu vid sånna här tillfällen man skulle varit lång, så man kan se alla nummer coh dansare över allas huvuden. typ 2 m hade varit lagom.

Nötter, nötter. Innan visste jag inte ens vad nöt var. Nu är jag specialité på det ju. Jordnötter med överdrag,  - Ja det är en hasselnöt men barbeque smak. - nej det är inte salt i dem! låter helt dumt att fråga
- hej behöver du hjälp
- ja jag har en skada i armen
- ja ok då ligger apoteket ditåt , lixom
Nej får fråga om jag kan hjälpa till med något istället. Det är mcyket man grublar över. jag e ju nästan vuxen nu coh har jobb och allt, det är bättre än min mamma !


"oh what a sunny day"

Du är lixom bara, typ bra

112904-164

Lätta spår i sanden

Honung och mjölk? är det verkligen så gott som det ska vara, men det ska visst vara bra för halsen, för alla farliga baskilusker har nått min hälsa nu, Det svider i halsen och jag nyser hela tiden. Trodde faktikt att jag hade hunnit springa ifrån förkylningen. Men den fångade mig som vinden. Snappt och lätt. Förkylning kan vara i evigheter, meh det spelar ingen roll så länge det är sol ute. Längtar något fruktansvärt till sommaren,  vet inte vart jag ska bli av . Att kunna bada i havet, ta en kvällspromenad på gröningen, äta glass utan att frysa ihjäl och kunna gå lätt klädd. Sommaren är så mycket bättre än vitern. Hatar vinter. det är bara kallt och disigt och man bli bara på dåligt humör. Jag sätter ju igång och visslar så fort solen tittar fram, och jag som trodde att jag inte kunde.

Myskväll hos maria är inbokat idag, blir skjuttsad av pappsen och så ska jag sova där. Har en lektion imorgon som börjar 8.10 bara smått irreterande, ska kolla film. Efter filosofin blir det ett besök på körskolan, och sen är det jobbets om gäller fram till nio, kommer avsluta dagen i Freddes säng. kan det bli bättre. Ingen utgång för mig denna helgen iheller. Sparar mig till påsklovet. bara 6 skoldagar kvar imorgon tills det är lov. Det borde vara förbjudet att böraj 8 på morgonen i skolan. totalt, strängt förbjudet. Fan va jobbigt det är att vara förkyld, jag har ont i ryggen, vaderna, axlarna, ögonen och nacken, allt drabbas lixom. Värst av allt måste jag lämna dansen åt sidan. ska sluta klia mig i håret nu och massera nacken för imrogon ska han få ta över. ^^ Annars smittar jag , och baskelusker dem ni dem e farliga.


112904-163

I don´t need to here 60 000 people shout my name, and I never had a fan club

112904-162

Upp till bevis

Jag har blivit tagen av dasilva
REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" oc att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Here we go ! 


1. jag älskar att bli kliad i armhålan

2. jag dansar alltid omedvetet

3.  jag är rädd för havet

4. ibland när jag ser på tv, måste jag räkna antalet bokstäver i ett ord

5. jag klarar inte av blod och stick i fingret, det får mig att bli svimfärdig

6. jag har en gång blivit stucken i tungan av en geting

Jag utmanar :  Miir, CarroNina och Louise80 jävla dagar kvar

Helt härligt ju, med sol , + grader och sånt. Blir på så glatt humör att ja inte kan låta bli att vissla hela vägen hem på cyklen från skolan. Har blivit mycket bättre innan kunde jag inte ens få fram ljudet. Men nu har jag hunnit lära mig vissla en ton. Bättre än inget. lite amatöraktig att inte kunna vissla. Fredde säger att ja inte kan , meh JAG KAN!Det vet jag. Igår var jag och dansade på IH. Va jätte skoj och en massa med publik. Yeeaaah!! hörde man hela tiden bakom läktaren. Pirrigt , prrigt, näh va faktskt inte nervös, hann nog inte bli det. Hade velat dansa disco där . Mäktigt. Men kunde inte eftersom att det var med JLC. Mats hade nog inte trallat runder då inte.


Nu är det bara 2 veckor kvar till västerås tävlingen, och jag har ändrat massa i min solo. Måste hinna lära mig det. Ska på disco träning idag, mitt mål är att sätta stegen. Så får ja sätta dansen på torsdag eller något. Jag vet ganska korkat att ändra steg 2 veckor innan. Men jag gör altid samma jävla fel. Lär mig adrig. Hur ska det gå då. Tänk om ja & Maria kommer till finalen och får dansa 2 och 2 på golvet. Jag & Maria samtidigt. Men vill hellre titta när hon dansar. Får se hur det går. Bara 80 dagar kvar till studenten nu.


Min väska står packad och klar i hallen, ska sova hos Fredde efter dansen. Min älskling  ♥ Som jag älskar mest i hela världen. Skönt, nu skriker inte min mage längre. Alltså jag brukar tänka på sånt som förhållande, Vilket alla gör men lite mer sånt ovanligt. som typ mamma hon va tillsammsn med en kille i 8 år sen dumpa honom. Hur kan man dumpa bara så efter 8 år. Det är lixom en evigeht och 8 år bortkastat av ens liv. Hur kan man bara glömma lixom. Glömmer man nånsin? det är läskit det där med att lämna. Krävs många beslut fast att edt bara är ett som ska sättas. Grubblar nog på för mycket onödiga saker tror jag . Kanske ska tänka på dagen och NU typ och inte på imorgon eller om övermorgon. Ta en dag i taget lixom och så leder väl ödet mig dit jag ska vara. Eller så skiter man i ödet och går sin egen väg. äsh, tar den dära diskussionen en annan dag!
112904-159     112904-161     112904-160

Måndag och snö? whaaaaat?

Vilken kaos mitt liv är. Sitter och väntar på att Anna ska bli klar så vi kan åka iväg till IH, ska dansa i pausen på innebandyn. Vi e 4 personer. Jäääätte skoj, kul att så många ställer upp. JLC danskola. Meh vilka vinner matchen då. Kommer nog inte stanna kvar och titta. Måste , måste städa mitt rum idag. Ser ut som kaos. Var på UKM i söndes, igår alltså. Va helt ok mycket fler seriösa nummer nu . men han killen som dansa själv va lätt bäst, blve riktigt rädd att det var skaoter killen fårn JLC, med scout stolen. Hahah. då hade jga gått därifrån. på fredag börjar jobbet. Spännande, men hatar att vara ny. Inte kul alltid. hoppas jobbe polarna (kolegorna) haha. e ok. För de blir ju bara jobbigt om dem e sånna jobbiga och så. Orkar inte med jobbit folk. Alltså det är skrämmande att se så många fjortisar det finns. Dem bombaderade ju stället i söndes med sina musikspelade mobiler och cigaretter. Naw pluttar. hhaha. sån ska inte mina ugar bli. då fan! Okej känns riktigt onödigt att sminka sig och allt till 2 minuters uppträde. men va ska man göra? Imorgon börjar jag typ 12. riktigt skönt. det var ett tag sen sist. Mornar när man börjar 8 fördärvar hela dagen. Idag är det måndag och imorgon blir en ännu ny dag. Snart är det Fredag så va veckan slut. 24 h på dygnet är alldeles för lite. När ploppar körkortet upp i min hand då. Snart kankse, kanske de kanske. Ska skutta iväg till Ih nu med min kaaka ♥

Thailand -06

112904-160

Dans är ett beroende för mig finns inget slut

Dans är ett beroende för mig finns inget slut Ojojoj, va mycket träning det har varit denna veckan. Måste fråga ifall Friskis finns i sthlm. Vill ju inte baara kasta bort mitt träningskort ifall ifall jag skuuuulle komma in på balettakademin. Känner att min kropp är ganska trött. Disco träning i måndes och tisdes. haha och dem träningarna är inte att leka med. Onsdes träning hos Jesicca. 18.30 - 21.00 riktigt segt att dansa det sista passet. men va ska man göra. Uppträde på en basket match på IH på måndag. riktigt kul. i Pausen. Anna måste bli frisk så hon kan vara med och dansa. Helt snuvig den stackaren.

Dans är ett beroende för mig finns inget slut Idag blir det friskis och imorgon med, måste träna gruppen, grubblar över att sätta ihop Peters grupp med vår och bli en istället. Hade blivit skiit bra ju. Men Elin Lundh e nog too young. Hoppas inte. för då kan vi träna ihop något riktigt bra till SM. Så roligt att det är ändrat på reglerna i SM. Star är direkt kvalifiserade till högsta klassen. Riktigt kul. Då vet man sin placering i Sverige ju. Kommer att bli så jävla kul. Lite läskigt att stå bredvid Superstar dansarna bara, nitar en och sånt, äch e ju bara 1 prick ifrån, wohoo, shalala ! haha . Kanske kommer upp i Superstar i Västerås när mamsen ska med och hejja.  Hoppas hoppas hoppas. Haha hela min blogg handlar typ om dans, men det är de hela mitt liv går ut på. Låter tråkigt jag vet men de så fucking jävla kul !!

Dans är ett beroende för mig finns inget slut jag brukar drömma om att sätta ihop en hel video. Dans och sånt. fy fan va kul det hade varit. Om jag inte kommer in på Balettakademin ska jag nog göra en RSD utbildning. så jag får undervisa. Kanske , kanske dommarutbildning också. Får se. Hade vatt as skoj. Så hade jag kunnat dömma dem små skitarna på danshuset :P Mm nej tycker om dem så mycket. Det är lixom en del av ens familj. dem under 19 då alltså. Mats sitter i mitt rövhål om han mste vara ngn stans. ush. Hatar han! Stängde av mig från SM glömmer dett aldrig, ringde 3 timmar innan vi skulle åka. Så ödmjuk va han! Yes, de går buss till Västerås! slipper man köra upp.


Varje dag du inte tränar , tränar någon annan för att bli bättre än dig


Hi, here i am

Favoritfärg: rosa / svart
Framtidsplan: Bo i lyxvilla och dansa varje dag.
Tre prylar till en öde ö: Lepsyl, mobil och stereo
Hur många har du kysst? 4, jag vet Im a nice girl
Hur många piercings har du? 5
Hur många tatueringar har du? Inga , HATAR tatueringar finns inget fulare
Två saker du skulle vilja ha: massor med pengar och en egen dansal
Något alla vet om dig: att jag dansar , tror jag nog
Vad blir du glad av? att dansa
Vad gör du när du blir ledsen? gömmer mig, så ingen vet
Vad är det första du köper när du varit pank länge och får pengar? smycken
Vad var det senaste olagliga du gjorde? jag é inte olaglig okej
Vad längtar du till? bounce summer camp, sommaren, Costa Brava, studenten och allt de dära underbara
Favoritsnabbmatställe: pasta sallad på hörnan där på väla
Vad har du i glaset? just nu inget
Favoritte: Russian Earl Grey
Favoritglass/ar: gräddcola, polka och after8
Vilken film får dig att gråta? I am Sam
Om du fick 1 miljon: skulle jag gått den bästa dansutbildningen i USA
När grät du senast? när jag bråkade med Fredde, i lördes
När skrattade du senast? idag, åt Carro
Vad är du rädd för? mörker
Vem är du rädd för? Mec, ser exakt ut som dem thailändarna i skräckfilmer
Favoritmat: pilaff
dröm Frisyr: långt och TJOCKT hår
Vacker människa: Adriana Lima
Klok människa: Anna
Meningen med ditt liv: vet inet har filosoferat om de, men inte kommit fram till ngt ännnu
Vad åt du till frukost? en macka med kaviar
Gillar du svarta kläder? Ja, älskar det
Vem hade du senast en seriös pratstund med? Fredde
Brukar du svära mycket? nej , tror inte så
Största misstaget som du begått? när jag gick på mitt eget skämt, på en semester med klassen i Spanien
Har du pojkvän? ja
Är du kär? ja  absolut
Vill du gifta dig? innan ville jag inte, men Fredde får mig att luta mer åt ja nu, ja
Hur tidigt stiger du upp? inte tidigare än nödvändig. 30 - 45 min innan jag bröjar
Gillar du att slåss eller? näh, de e bara till för mesar , som inte har stor käft nog.
Hur många timmar sover du per natt? 8 typ
Kan du stå på händer? ja, bara liten stund
Favoritserie: tittar inte på TV, men innan va de Vita lögner
Gröna eller röda äpplen? gillar inte äpplen så mkt men helst sånna som man har i trädgården, grönröda
Bra film du sett nyligen: Night at the museum
Har du raggat på internet?haha , ja fast bara på låtsas
Bästa barnprogrammet: tittar ju inte på tv sa jag
Kärleken:  är det finaste man kan få

Maria & Jag

Ush, min mage är helt propp mätt, ätit chokladpudding, onyttigt som fasen, jag vet men ibland måste man unna sig lite socker. Och för det andra mår jag foortfarande illa sen igår. So long. Känner mig helt tom och förvirrad, som typ efter att man blivit skrämd eller ngt. äsh ja vet inte, mår konstigt bara. Saknar Fredde något enormt mycket , känns som att jag typ mist honom, fast det har jag inte : / Man säger så jävla mycket när man blir förbannad, mitt huve, som man egentligen inte menar. Menade hälften av vad jag sa. Jag vet dumt då ska man inte snacka. But thats the way I am. Alltså hur kan man hitta den rätta när man är 14 år gammal , när man inte ens har "skinn på näsan". Iallafall , lyckades jag. fan va jobbigt det är att mamma är Ausås bor. Vill bo hos mamma. kan inte bo hos pappa mera , kommer att få hjärnsläpp. Asså e de normalt att säga städa när det är kliniskt rent, jag bara undrar lixom. Maria é sjuk . Saknade henne rejält i skolan idag, du e min andra halva gumman ♥ älskar dig så mycket. Vi kommer nog alltid vara bästa kompisar , hade nog aldrig kunnat bli ovän med dig. Meningslöst lixom. Tänk en vecka, bara en vecka utan dig, hade blivit tokig. Inga skratt , ingen dans , ingenting. Jag delar verkligen allt med dig, tror du vet mer om mig än vad jag själv vet, haha . och det är sant! Asså bara mirre och tirre var fick vi de ifrån. naw sötisar haha , Blev rätt coolt endå. Och när Mats satte ihop oss som par när vi var små på Danshuset. Det vad nog ödet tror jag . Vem skulle jag dela alla mina hemlisar med om inte du. Den 31/3 är det tävling. Längtar ihjäl mig, mamma ska med och vi ska enda till västerås. Vi ska kicka ääs Maria ♥ Och kan inte vänta till SM i  Falun ens. Hur kul som helst. Övernattning och allt.


88 dagar kvar till en helt annan sida

Studenten är så mycket närmare än vad man tror, jätte nära, nästa vecka på tisdag är det 80 dagar kvar till studenten. Kan bara tänkta mig hur stressigt och jobbigt allting kommer att bli, dem sista veckorna. Nu har lapparna sattits upp på skolan, alla fester och grejs som ska ske veckan innan studenten. Costa Brava kommer säkert att bli en oförglömlig resa , en väl avslutning i alla fall. Kommer kännas mysko att inte ses i skolan, det är ju där man träffas lixom. Var ska nu bli den nya mötesplatsen, Carro flyttar till Milano, kanske, som jag gått i skolan med sen ettan, Maria jobbar på OJ,kanske, ja kanske bor i sthlm. Minns när man va liten och allt var så jävla lätt, man skulle alltid vara vänner och nej då man skulle aldrig skiljas. Men så kommer den stora dagen då allt ansvar är på en själv. Vet inte om jag ska skratta eller gråta över studenten. Hur kommer det se ut om ett år?

Hur blir det med Fredde om jag skulle komma in på Balettakademin är jag berädd på att flytta ifrån honom, mamma och alla? hela 60 mil bort. Vem ska jag umgås med där lixom. Blir tokig av alla tankar som rullar runder i huvudet på en. också lever man i total stress. Shemana e fullspeckade men vår vädret får en att bli på topp. ikväll är det discoträning, förhoppningsvis får jag börja jobba denna veckan. Måste verkligen ha jobb. Studenten är dyr och så är sommaren! Ne men ska vara rädd om det man har , för man vet aldirg hur länge man har det . Hur ska sommaren bli, så som jag tänkt mig?
I hope, Hoppa att allt inte blir för olikt efterstudenten än idag!

Dance like nobody is watching

112904-156112904-155

Sara Dawn Finer

112904-154

 - skulle varit den rätta vinnaren

Hallonväder och Tzzzider

112904-151


Ikväll blir det utgång till Tempel, Har vatt hos sömerskan," tränat " och vatt på körskolan idag. Nu ská jag snart in i dushen. Saknar min Fredde ♥ så himla mycket, så det är inte sant! tempel , tempel, känner på mig att kvällen idag kommer att bli kanon! weeii. Ska käka tomat soppa hemma hos aleks, blir nog bra . med nine, louise, anna, carro, maria och aleks så klart! Imorgon är det FINAL i melodifestivalen. vem ska vinna. tycker hon lille tjockisen i svart klänning, elle rnej, asså alla låtar är as bra. Skulle bara vara lite mer shlagerklang i dem. Nästa vecka får vi våra nya parkläder, det är UKM och vi har inte börjat träna än, haha , hur ska de gå? Nu é de typ 80 dagar kvar till studenten. längtar till Costa Brava! Jätte jätte jätte mycket, ska bli så kul och ingen kille (slyngel) ska få fördärva min resa. Jahapp Uasås, hur blir det nu? Kommer allt bli till rätta igen. - Gimme that kommer ut från högtalarna nu, tänkert bara på Amra, Mirjam & Linda då & dance 4 me. Vill inte att det ska sluta nu och här. men vi slutade visst i topp! Igår såg jag The Holiday riiiktigt, riktigt bra! Herregud, kunde verkligen inte sitta stilla, men nu , snart måste det bara komma en film med (snyggve) lindsay lohan. Asså nu mste jag snart bli koreograf, kändis och rik. E ju faktikst 18 nu. Borde bo i en lyxvilla med hela New York som utsikt, nej då själv sitter man i en rutten lägenhet i helsingborg. haha . skrattretande. vill gå på kändis fester. Tror nog att Cosmopolitan är min nya favorit tidning, Annars får SOLO ligga kvar på första plats, Shit kl. e 16.10 och ja ska ta bussen 18 och nåt, måste nog in i dushen nu. Men ha en trevlig Fredag. För det ska iallafall jag HA!


God is watching so give him a great show

www.snyggve.com

112904-150

Tack för en underbar tid !

112904-145112904-147112904-148112904-146112904-149

Regiontävling Kalmar

112904-143

112904-144

TILL S A L U
säljs endast i par
1500:- / styck

030512

112904-142

älskling, fick frukost på sängen i Thailand på min 18 års dag.
Jag älskar dig Baby, mer än nånsin,
Älskar dig mer och mer för varje dag. Jag älskar dig mer än igår och mindre än imorgon.
Du är min ögonsten
 Terese ♥ Fredrik
030512

veckodagar, och helg

Cirkulär religion, livet åter föds eller komme man till himmel eller helvetet ? vad är meningen med livet? Finns det någon mening? Nej, vad är isåfall meningen? Slut på religion redovisningar. Blir svag av sånna religösa sektorer. Idag var det hård träning på stadsteatern. Gick galant sista gången men blev rasande efter första. Det är inte lätt att ligga på topp. Imorgon gäller det! Premiären kl . 19.00 på stadsteatern. Ska bli spännande att se hur allt går. Får inte vara några tabbar. Nu måste verkligen allt sitta.

I helgen var det tävling, kändes konstigt att inte gå ut. Men på Fredag är det Tempel får ta igen från förra helgen. Alla tjejerna ska ut. Kommer bli skit kul. Största problemet är bara vad jag ska ha på mig. men det löser sig väl. Nu har jga kommit på vad meningen med livet är. Det måste vara sorg och omständigheter. Att möta sina fela sidor, eller hur man ska säga det. För det mesta med livet går nedför. Man blir sjuk, sårad eller mördad. Vår värd är ingen höjdare att leva i. Tror nog inte att meningen med livet kan vara nånting fint. Nu var det mer än en vecka sen jag träffade Fredde, vet inte om jag börjat sakna honom än. Var på tävling i helgen och han har börjat praktisera kväll coh jag tränar mer än nånsin. Apropå tävlingen, Mariaaaaa kom etta. och flyttade upp sig till Star. I Par gick det åt helvete för första gången har jag faktikst ingen aning om varför. Nu blir jag och Maria konkurenter. Nej då hon e min kompanjon fast att vi tävlar mot varandra. Nästa tävling den 31 Mars i Västerås, mamsen & Carina följer med  om vi tog med hem något pris. och Maria räddade oss, haha . Ush va det stinker i Kalmar. Tänk er att avloppen surnar och står och möglar i typ en vecka eller något. ja typ så illa luktade det, så man fick gåshud! urk, ja de va äckligt. Shit no, i hlegen åt jag på makedonkan jag som hade varit nyttig så länge. Dieten börjar om! Tempel på fredag och Final i Melodifestivalen på Lördag , titta med tjejerna. Sen vetifaaaaaaaaaaaaan !

Jag älskar min mamma, mest i heeelta heeela världen  ♥
det är baaara, bara du!

En dag innan tävling

sovmorgon och solsken, vaknade 9 fast att jag var ledig, typiskt! Hade inte haft tid att sova längre endå. Våldtäkt vid Minörgatan, stod det i Extra. Bussolplatsen efter min. en aning kusligt. Har varit på körskolan idag och gjort klart pärmarna, så nu är det dataproven som gäller. Sen mötte jag Maria på 7:an påväg till Adolfsberg och prova parkläderna hos sömerskan som har kommit en bra bit på vägen på dem. Jääätte fina. Längatr tills vi ska bära upp dem. Sen va vi på Oj, Tasty House och köpte en massa smått och gott till tävlingen. Sen till nagelvård och bokade tid till lösnaglar till balen. som hon skratta när vi sa 30 Maj. Haha - maii, sån kines. Eh ja? kommmer man 2 veckor innan är det fullt överallt. Lika bra att vara ute i tid. Sen gick vi vidare till friskis och tränade, lite bara, va pass sen. Skulle va kick & box, de som e så kul och så va vi tvungna att gå. Har egna handskar och lindningar som jag fick när vi träna det innan på Träningsakademin. Saknar det faktikst ibland, de va mycket bättre där. Men läget e bara så fel. Sen va de pcka som gällde, Har packat lite bara, e ju bara regionstävling, måste ta reda på adressen dit eftersom att mamma & Carina ska köra oss. kl.5 imorgon får man stick upp eller 4 kanske, Måste platta mitt förstörda hår. Ska jag ha uppsatt eller nersatt, nej orkar inte emd flygande hår i huet. Glömde druvsocker tabletter kom jag på nu. Imorgon ska pricken sättas i par. Måste, måste , måste!! Så vi kan ha nya kläderna till Star klassen, hade varit mäktigt. Vi måste verkligen kicka aaaas! tråkigt att inte Superstardansare är där så man kan beundra dem, han. Blir säkert kul endå. Full buss från Helsingborg och ja, Maria, Carina, mamma i bilen blir säkert fartfullt. Undra vilken låt vi kommer att få dansa till. hihi. Nu e mamma påväg från Ausås. ska nanna där och kolla melodifestivalen. Älskar dig Miir, du e min bästaste, bästaste popmis, vi ska vara allra bästa bästa vänner.

Enjoy

taget ur hd.se

dansglädje för en god sak

Under projektarbetet gick en av tjejernas mamma bort i cancer. Då bestämde de att alla intäkter från dansföreställningen skulle gå till Cancerfonden. På tisdag har föreställningen Dance 4 Me premiär på Stadsteatern.


HELSINGBORG. Sex dagar kvar till premiären. Bara sex dagar kvar tills att allt ska sitta perfekt. Alla rörelser. Klädbyten. Rekvisita som ska in och ut på scen. Det är lite stirrigt i luften när dansarna repeterar på scenen Nicolaiskolans aula på onsdagen. Vem har en bil med dragkrok? Hur ska vi få dit bänkarna? Vi kan ju inte bära dem! Hur många biljetter är sålda?
?  Ni måste göra det steget mycket tydligare. De som sitter längst bak ser inget. Ni måste överdriva rörelserna, instruerar Terese Norén, de sju, åtta dansarna som har hunnit hit från sina skolor på onsdagseftermiddagen.


Terese, Caroline Björklund
och Marija Alkefelt går på Nicolai. Elin Svensson på Campeon Frigymnasium. Alla är dansare. När det var dags för projektarbete var det ingen tvekan om vad de fyra kompisarna ville göra. En dansföreställning med ett viktigt budskap. Redan förra våren satte de igång och började skriva manus. På hösten valde de ut dansare till olika roller och började repetera scener.
Det är musiken och dansen som berättar hela historien. Men replikerna för historien framåt, berättar de entusiastiskt i mun på varandra.
?  Det är skönt att replikerna är förinspelade, tycker Anna Da Silva Börjesson, som har en av huvudrollerna i föreställningen.


På engelska
förstås. På svenska skulle det bara låta töntigt. Det är alla överens om. Dessutom är ju all musik på engelska: hip-hop, street, jazz och skön 80-talsdisco, som kommer att få den äldre publiken att le genkännande.
Anna Da Silva Börjesson spelar tjejen som kommer ny till klassen där det finns olika grupperingar. Bland annat det tuffa "streetgänget" som går klädda i Adidas och de två tjejerna som alltid håller ihop, pappas flickor, alltid likadant klädda. Klassens nya tjej får inte vara med i något gäng men något börjar hända när Mark i "streetgänget" blir kär ...
?  Föreställningen tar upp toleransfrågor och demokratifrågor. Det finns flera bottnar och mycket symbolik, men det roliga är att man kan uppleva föreställningen på olika nivåer beroende på hur gammal man är. Föreställningen passar för barn från tio år och uppåt, säger Elin Svensson.


Mitt i all dansglädje
finns också en stor sorg. Under arbetet med föreställningen gick en av flickornas mamma bort i cancer. Då bestämde de snabbt att alla intäkter från föreställningen oavkortat skulle gå till Cancerfonden. I december körde de tre föreställningar här i aulan för skolklasser och föräldrar. Men de ville nå ut ännu större. Så Elin ringde helt enkelt till Stadsteatern och talade så väl att de bestämde sig för att låna ut sin scen gratis. Och det är många andra som har ställt upp och engagerat sig.
?  Vår dj som har mixat alla musik, företag som har skänkt pengar till Cancerfonden och vaktmästaren här på skolan som har kommit hit och låst upp. Alla har varit fantastiska.


Liselotte Fritz

112904-140


Bara 5 dagar kvar

Shit vad det börjar bli pirrigt nu till föreställningen på stadsteatern. Alla plansher är tryckta och uppsatta på alla skolor. Alla förköp är utdelade. 40:- kostar dem styck och kan köpas på Carling eller på Stadsteater i Helsingborg. Igår va Hd och fotade & intervjuade oss. så om ni inte kollat HD. köp den nuuu ! Idag var Expressen och fotade oss när vi tog emot en tårta från dem. För vi va veckans hjältar! De e inte dåligt de. Så nu har vi vatt med i mycket propaganda. Det är ju så det ska vara . Glöm inte att komma och kolla på föreställningen 19.00 på Tisdag nästa vecka 6/3. Slutade 12 idag men det var en massa som skulle uträttas. Så kom nästan precis hem. Ikväll är det teater, imorgon e vi lediga. men ska till sömerskan 14.0 och prova parkläderna sen iväg och träna och fixa allt innan tävlingen . På lördag åker vi tidigt till Kalmar , sista gången vi har våra parkläder. Sen ska dem säljas! på söndag kommer jag antagligen sova bort hela dagen. Har tränat som ett djur denna veckan. Blir alla dagar förutom idag, har ont i hela kroppen. det är inte lätt att ligga på topp! haha.  Carro fyller 19 år idag. Grattis! ♥


Glöm inte Stadsteatern Storan 6/3 kl. 19.00
40:-/biljett

Lokaltidningen


112904-138


112904-139