vi gratulerar mig!


en underbar Savannah!


Kramkalas med mamsen igår när mina päron anlänt!


Lisa utanför Mamma mia (röda mattan) Kronprinsessan skulle anläda, hon stod bakom oss när vi fotade detta foto, me då visste vi inte att de va kronprinsessan, hihi De va trevligt!


En Terese!


Just nu föbereder Lisa smörgåstårtan som vi ska äta ikväll


datanörden pappsen..


29 oktober

aaah , de e inte sant. efter självstudietimmen tog lisa mig och sa att jag skulle följa med till receptionen i skolan. Jag bara va e de? blev jätte orolig, hon verkade som ledsen. När vi kom ut stod min mamma och pappa precis utanför dörren! LYCKA!! så glad jag blev, världens bästa födelsedagspresent. Så nu är dem här i Olso!! Mamma & Pappa va med och kolla på moderna lektionen i skolan. Nu är vi hemma och vi har ätit pité som mamma lagat. Snart ska vi iväg och se mamma mia. Imorgon ska mamma & pappa med på skolan och se balett & modernt. Och det är min födelsedag så lisa ska göra smörgåstårta och allt, de blir besök coh en sväng på stan! Är så himla lycklig. Har världens bästa föräldrar!

ha de super!

27 oktober

Godmorgon. höll jag på att skriva. ..
Igår var det en helt vanlig skoldag. Efter skolan gick vi till KIHO och tog klass med karl & Knut, det vars juukt mycket folk och så dålig luft, riktigt jobbigtmen de va väldigt kul. Idag had vi haft skriftligt prov i skolan. 2 sidor balett, 1 modern och 1 jazz det var inte de enklast kan jag ju säga. Det var inget man kunde plugga till iheller. Sen hade vi verderingsklass på jazzen, fick ha nummerlappar på oss och allt, haa kändes som audition igen. Sen efter skolan gick vi hem hann inte käka eller något för när vi kollade på kl var den halv 6 och karl & knuts lektion började 6 . Så vi sprang i inprincip dit med mackor och bananer i händerna. Tur att vi bor så nära allt så vi kunde gå dit. När vi kom hem stod det en super gosdig savannah i hallen. Som tryckte sig och spann mot oss. Älskar dig vannis!♥Imorgon har vi jazz med Siv, ska bli så kul gör en grym dans nu. fast det gör vi alltid med henne. Har henne 9 imorgonbitti, HEJ morgonchock!!Sen har vi självstudie, kör och modernt! Roligt roligt! (grisar ska inte ha roligt) Imorgon blir det klass med Karl & Knut igen.

Ihh på Torsdag ska vi se mamma mia musikalen, lääängtar har velat se den så länge nu! Fick biljetterna för 40:- så de e klart att jag ska gå och efter de ska vi till edderkoppen som är på hemvägen för en motown night med en massa härliga klassiker, tror de e konsert för bonjovi tom jones och alla kända gubbar. Alla på bårdar fick gratis biljetter. Och gratis tackar man ju inte nej till. Sen e de fredag, min födelsedag och lördag, maskeradfest och söndag IKEA för julhandling. Fullspäkade veckor, de gillar vi!

ondskan parodiska jag berätta en hemlis för dig
han e bög, oh han e bög han e en sån jätte bög!


daans


jazzdansen vi hade med Siv Gaustad förra veckan. Fever!


25 oktober


Mitt guldGodmorgon
Så skönt att klockan är en timme tillbaka. Igår blev de inte så himla sent. Va i stan hela dagen. Runt 8-9 kom vi hem och satte oss vid datorerna. spelade roller coaster kollade idol & dem 2 senats avsnitten av one tree hill. Så bra de är nu. Måste se klart på greys anatomi också. Sen kallade bingen för oss. Har inte riktigt kunnat sova ut denna helgen. Nästa vecka jobbar jag inte. ska på workshops för Karl & Knut hela veckan efter skolan. Denna veckan har vi verderingar på klasserna, några av dem iallafall, vi får betyg & grejer så de gäller att prestera bra då. Sen har vi 2 skriftliga prov också. Har ingen aning om i vad ännu. Nervöst, blir en hektisk veckan nästa vecka känner jag på mig.
På Fredag är de min födelsedag kan inte fatta att de snart redan är 30 oktober. Nästa helg har ellen i vår klass maskeradfest. Det ska bli så kul. Handlade nån assessoar igår på stan som jag ska ha på mig nästa helg. Det ska bli kul och alla är supertaggade till det! Hade velat ebställa en ny maskerad dräkt från tradera men hinner inte få den tills på helgen nu iheller endå så.
Nej nu ska jag käka något för min mage kurrar för fulla muggar och så ska jag ladda batterierna tills imorgon! Ska in coh kolla shemat på mejlen nu.

Ha de superbra!

gårdagen i bild


jag på bakgården, på väg till anne lisedem nya fina ringarna!


Lisa & Mauren


jag & Anne liseJohanne, Guru & KoreanneHannie , sharader funkar alltid


haha de blev lite knas när Martine skulle fraföra min mening (jag kan inte köra bil men pappa kan) de ska ju va svårt coh det blev inte bättre av att hon va rund om fötterna! men dem lisatde ut de tillslut. haha!Tjejsnack mellan mig & guru

(Jag vet asså norska namn är inte de lättaste, tog evigheter för mig att uttala allas namn.)
Tack för en superfin kväll tjejer.


23 oktoberGodmorgon alla glada.
Har inte hunnit blogga så mcyekt, dagarna bara rinner iväg. Kan inte fatta att de är helg nu igen. Imån till ons var de osm vanligt var i skolan och sen på jobb. Har varit en skön veckapå jobb, har fått gå hem tidigare 2 dagar men endå fått betalt för systememt p datorerna har lagt av. Igår var det skola igen coh på självstudie timmen var jag & Lisa på skatteetaten coh fixade skattekort. Det måste man ha när man jobbar här. Så  ä jätte skönt attf å ha fixat de nu. Snart öppnaret en massa nya butiker här. Ska bli super, har redan varit inne och sökt jobb! Hoppas hoppas att jag får de som extraknäck på helgerna också. 

Nu på morgonen har vi Pilates såå jobbigt, är så trött men de slår inte igår så trött jag var helt färdig, riktigt jobbigt är det att dansa då. Ville bara hem till min säng på moderna. När vi k hem kollade vi idol från förra fredan, jag spelade roller coaster i timmar tills lisa släckte ampan coh skulle lägga sig. Kl va jag tvungen att hoppa i bingen jag med. Efter pilates idag har vi balett & sen modernt, 18.00 ikväll har vi irsk dans oblgatirisk. Så jobbigt kl 6 på kvällen på en FREDAG! Sen efter de blir deen snabb sväng hem om och dusha slänga på e smink och så sen bär de av hem till Anne Lise som bara bor här runt hörnen för partajj med klassen, ska fota en massa. Nu måste jag cykla ha de bra! 

20 oktoberGodmorgon!
igår va en bra dag i skolan, hade en ny balettlärare som va helt fantastisk. Vilken utmaning säger jag bara. Sen var det raka vägen till jobb. Vid 5 tiden krachade alla datorerna satt i 1 ½ timme och väntade på att dem skulle funka igen. Men de blev ingen förbättrinmg så man fick gå hem om man ville men endå få betalt. Så de va klart att jag gjorde då. då hann jag handla på ica tvätta och allt möjligt skriva klart läxan till flamencon och så. Nu har jag problem med de jävla skattetaten här med skattekort. Åhhh kan inet bara någonting gå vägen. ha de bra!

Give me more FRIDAYS


2 av dem nya nagelacken vi köpte idag. Visst e dem jätte fina!!


Rosa Pantern på de


Fick bli de här ikväll


Lisa♥


hennes nya skor från DNA


drinkarna går inte av för hackor


Jag & stefani
Godnatt


17 oktober


Det blev en tripp till stan, en glad lisa (:


och så va vi på väg.. .


Och en stycke Terese


Hösten är här
Lisas nya vantar e så fina, Lindex


på väg till stan


Lisa handla ett par fina stövlar på DNA


En latte på hemvägen va ett måste
Nu blir de taco och utgång på FRIDAYS


is that alright, yeah


9 crimes


Lisa har precis varit och solat. jag skippade de! Nu ska vi göra oss i ordning och ta en runda på stan.


15 oktober, REDAN!

Jobbar inte idag känns som de e Fredag för att jag får gå hem direkt efter skolan. Idag har vi haft mycket teoretiskt. hade flamenco (fick använt min nya kiol) Den va såå fin på, hela dansen blev bättre med den på. Sen hade vi modernt med Paul Henry. Hade bara en timmes klass med honom efter som vi skulle ha kost och hälsa föredrag men hela skolan efter lunch. Hade bara en halvtimmes lunch så fick slänga i mig maten sen hade vi kost och hälsa i 2 timmar. Fick lära mig en massa. Så mcyket saker som man gör som man tror är bra men som är helt motsats till vad man tror. Sen hade vi dansaanatomi med Tina Hessel. Som är svensk men hon pratade norska. riktigt irreterande när man kunde haft ens ån tur och haft de på svenska. Fick lärt mig en massa där med. hon ar ju själv varit dansare så hon vet vad hon pratar om. Finns så mcyket man kan jobba fel på som man inte ens vet att man gör fel. Sen efter några år när man börjar få ont så börjar man tänka efter.
Så Carro nu evt jag varför dina knä knakar så mycket när du böjer dig coh va du ska göra (: ska berätta hemlisen sen. hihi!

Så mcyekt jag har saknat min bebis idag. Imorse när jag skulle cykla till skolan så hade det brunnit ngt så fruktansvärt i en lägenhet här runt hörnet. Där va avspärrat , poliser och brandbilar. Fick så ont i magen när jag såg de. Har sån fasa av bränder. Så ända från den stunden hade jag mih mise i tankarna som är ensam hemma hela dagarna. Har haft mobilen med och kollat på bilden som jag har på Vannahs om bakgrund varje halvtimme hela dagen typ. et jag är säkert jätte tramsig men hon betyder allt för mig. Hon är ingen kise, ingen vanlig kise iallafall! Det är min bebis jag födde henne en gång och Fredde är pappa till henne han har lite svårt för att acceptera de bara , men de kommer väl med tiden. Från de till något helt annat. Har vi ett par grannar som har värsta bersprängarna. Så hela våran lägenhet skakar ngt otroligt mycket. hela veckorna, vill inte vara surkärring coh springa och klaga iheller ska lista ut ett sätt att säga ifrån på till helgen.
Nu ska jag och lisa ta vars en mugg chai te och titta på film tills vi ska gå och lägga oss. Är så trött idag! Tur att jag e ledig från jobb. Imorgon är det Fredag, yeeah! Ha de supermiddag med klassen på fridays förra söndanjag & lisa fisaanna lise, ellen och maren


joanna malin och emelie

daaaaaaaans


Siv gaustad-spilt milk (koreografin vi fått dansa denna veckan)


13 oktober

vet jag har blivit jætte dålig på att uppdatera. Mærker de nær jag går in på alla andra bloggar som publicerat ca 10 inlægg jag inet sett. Ær på jobb nu. Det hænde inget speciellt i helgen dærfør jag inte skrivit ngt. Jag va helt slut så jag och lisa va bara hemma och tog de lugnt. har hænt en massa på jobb dæøremot igår var de e som ajg ringfde till igår som kalla mig utlænning och allt. och idga fick jag høra att ajg va en idiot och så. det ræ ju alltid kul med sånna krænkningar. eller inte, blev ingen bra start på jobb. att de finns sånna mænniskor med sånt humør de e ju sorligt. Ska jobba vidare den sista timmen nu sen ska jag heem, till vår ælskade lægenhet till min bæstaste vøn lisa och till min mise savannah. Det ær alltid lika skønt att få komma hem.

Idag fick vi læra oss en jætet rolig jazzkombination med Siv, den finns på youtube ska leta rætt på den coh lægga in den på bloggen så ni får se dansen. På torsdag har vi kostrådgivning och dansanatomi en massa teorui denna veckan. Nu måste jag sluta. ha de super

Kraam

lördag


Det blev morgon i Oslo med


Godmorgon.
Oj vem är de under täcket, mycket märkligt för varje gång jag ska bädda s¨dyker de alltid upp, så märkligt!
Guud va jag behövde sova ut en natt. Vaknade halv 12 idag. Helt utvilad. Nu har jag ätit en tallrik med manoyougurt, banan & flingor. Har inget bröd hemma och ingen ost till sconesen så de fick bli en tallrik fil idag. Idag hade vi tänkt gå ner i stan , det är strålande väder. Solen skiner för fullt med klar blå himmel. Så de blir en hel dag i stan idag, och för de hinner man inte ens gå igenom halva stan. Imorgon är ju allt stängt här så då ska vi laga mat till veckan & städa och så. Sånt tråkigt som måste göras.

Förra veckan hade vi paul Henry ska ha honom i 5 veckor nu. Han har rest ända från USA. Vi har honom i modernt han e så himla bra. Han är lång har långa ben och armar  så han ser så grasiös ut de minsta lilla steg han tar. Kommer lära mycket av honom på dessa 5 veckorna. Nästa vecka ska vi börja ha dansanatomi, har köpt Tina Nissels bok. Den är jätte bra och bara riktad till dansare. Ska nog boka en undersökning hos henne, då kollar hon igenom hela kroppen. Hur ens utåtvridning är, hur jag ska jobba upp det, min styrka och allt! En i min klass va hon henne förra veckan och fick reda på en massa. De e ju riktigt bra! Så de ska jag försöka boka in. Nu dricker jag varm chocklad med alldeles för mycket oboy i. Ska klä på mig något annat än min pyjamas så vi kommer ner till stan nån gång.

Kraam


10 oktober

Mysfredag hemma. Framför tvn med godis och pizza och allt. Efter skolan idag gick jag & Lisa på stan de har vi inte gjort på 3 veckor typ. Mitt liv är mest i skolan och på jobb. Har jobbat hela veckan. Idag känner jag mig helt färdig, Har en liten personalfest för dem som ville på jobb ikväll, bara sitta och snacka coh dricka öl. Skulle egentligen gå, men kom hem så sent från stan idag så hant dusha och käka pizzan vi köpte en vesuvio för 120 norska. De ni haha, men den va riktigt tjock och stor. De va värt de va såå hungrig. Sen var kl 8. Och då kändesde för sent för att gå plus att jag va så himla trött. Orkar nästan aldrig göra nånting på helgerna längre. De sliter att jobba och gå heltid i skolan varje dag! Va så härligt väder idag. kallt men lagom kallt och friskt, med klar blå himmel. Va så skönt att inte slänga sig på cykeln och cykla till jobb. Att bara ta de lugnt och gå i stan idag va helt underbart. Åh det finns så mycket fint som jag hade kunnat handla! Men den som spar den har. Imorgon ska jag handla en flamenco kiol som vi måste köpa till skolan som jag fått av mamma, pappa & mormor. Låter kanske som många på en kiol men den är faktiskt dyr tro de eller ej.
Så imrogon när vi vaknat ska vi gå i stan hela dagen, bara njuta av ledigheten och ta de lugnt. Nu blir de greas anatomi och skippo. Ha en trevlig Fredag kväll. Själv tycker jag att den är bäst hemma i soffan idag! (imorgon och på söndag)

Klem klem
6 oktober

haii . hårfærgingen blev inte så lyckad de e dærfør jag inte lagt in någon efter bild. Håret ær fortfarande vældigt rød som innan, fast nu ser færgen bættre ut æn den førra urtvættade færgen. Sitter på jobb nu, går bra idag faktiskt. Ær sliten och trøtt bara och jag har en fruktansvært træningsverk i låren. Hade klass med åk 3 idag, dem e så sinnes bra. Det va kul och inspirerande. ni tror inte læraren dyker upp som en chokladboll. Kul før henne medans vi andra blekfisar stod utplacerade i rummet. Vill också va brun! La på mascara idag før jag såg ut som ett spøke imorse. och de e SANT! Imorgon ska vi ha en gæstlælare från USA Paul Henry i modernt. ska bli kul att ha honom denna veckan.  Har precis tryck i mig 2 mackor med svensk prickigkorv. så gott de satt fint. handlade va islatte dag på extra pris. haha islatte har blivit drycken hær i norge. i umeå va de vanilj latte på sandys. Jobbar fram till tors nu så hinner varken lægga in bilder eller nån ting. Men på Fredag ska jag på personalfest & på søndag ska vi ut och æta på fridays med klassen, de ska bli så mysigt coh maten e så god dær ska lætt ha en jack daniels burger. Ska ta med kameran och flitigt fota då. Har varit dålig på de sen jag flyttade hit kænner jag. Ha en jætte trevlig kvæll. Saknar min savannah så sjukt mycket idag.

Har haft mardrømmar i 4 dagar i rad nu. Hade en jætte hemsk om Savannah som jag græt i sømenne och kunde inte sluta nær jag vaknade. Drømde att en hund tog in hela hennes huvud i munnen och bet henen så hon fick hål i øgogene så åkte jag med henen till veterinæren så dog hon i min famn. Det va så fruktansvært jag bara skrek igenom hela drømmen. bara skrek och skrek. ush ryser av att tanka på den bara. Inatt hade jag en mardrøm om att jag hade varit med en annan kille men att inget hade hænt coh att ett annat rykte spreds så Fredde trodde mig inte och vægrade prata med mig de va så jobbigt, ush som jag græt i den med. førlåt fredde Men inget hænde du trodde mig faktiskt inte. Nu fick jag delat med mig av mina drømmar också, de e alltid något.
Tillbaka till jobb, ratsen ær lsut nu.
Kraam

brownie

Färgning på gång!


4 oktober

Godmorgon.
Vaknade inte alls inatt av Savannah, kryss i taket. Men imorse kl halv 7 vaknade jag av att hon satt på golvet bredvid sängen och stirrade på mig för att jag skulle bära upp henne. Fattar inte varför hon gör så när de bara är typ 3 dm att hoppa upp. Bortskämd är va hon är. Fick springa till sovrummet precis för att hon skriker tills jag kommer och klappar henne. SÅ bortskämd asså. Haha de e mitt eget fel. Nu har jag en massa papper framför mig. Ska fixa med mitt nya VISA kort här i Norge. Har fått en massa papper från banken som jag måste läsa igenom och skicka in. Sen ska räkningen betalas. Och jag måste läsa igenom alla papprena från If. För dem ska jag ringa imorgonbitti innan jag cyklar till skolan. Tråkiga saker, men som måste göras. Ska göra ett nytt recept som jag hittade i veckorevyn igår. Med lax & potatis. creme fraise, vitost, sockerärter och lax i ugnen. Låter lite knas, fast jag ska prova de endå. Lisa kom hem med en HEL fisk igår. haha! Så gott. Nej nu ska jag dränkas i papprena. KraaamEn fin klänning jag lätt hade burit på mitt bröllop som jag hittade i KLICK


godnatt

Ord kan inte beskriva!


3 oktober

Denna veckan (hostlövet) har samtidigt varit långt som de gått fort. Har slöat så mycket denna veckan. Är typ trött & seg hela tiden, antagligen för jag sovit så mycket. Vaknade ett par dagar kl 12 på förmiddan. Blev helt shockad över mig själv. haha! Fast jag behövde nog de, är alltid i full gång annars. Men det får bli en pangstart nästa vecka. Har skrivit upp mig 4 dagar på jobb. Har sökt en massa andra jobb också. Hoppas på svar så jag kan få ett extra knäck på Lördagar också, BIKBOK eller ngt hade ju inte suttit fel. För er som undrar va de för jobb jag har så e de som telefonförsäljare, trivs som dvält bra faktsikt. Man sitter vid en data skärm och pratar bara , får själv bestämma när man vill jobba och jag har en masa trevliga arbetsrater nästan alla har de som extra knäck och går i skolan. Trivs riktigt bra.

Har fotat 1 foto sen Fredde kom hit i lördes. Illa jag vet men vi har mest glott film och bara myst. Har varit i stan 2 dagar, käkat ute 1 dag och så. Sen har vi sett en massa (skit) filmer. Men de e okej , de behövdes rensas från datan. Så de blev ett porträtt foto på oss när vi va påväg ner från backen till stan, ska ta och lägga in de också nån dag. Kl 1 va jag & lämna av Fredde på stationen blir helt yr av alla plattformar där finns för bussarna. Men de tar sig! Efter att Fredde hoppat på bussen va de bara för mig att gå i butiker tills Lisa sen skulle anlända med tåget. Handlade inget, men jag hade kunnat handla en massa, speciellt på LINDEX, har kommit in så fina assessoarer där. När jag mötte upp Lisa hade hon inte den lilla packningen kan jag ju säga. Så mycket mat, och så mycket hon shoppat, de va rena juafton när väskorna packades upp. Ikväll är båda jätte sega, så vi glor Herkules & snackar skit. Imorgon blir de färgning & kanske nånting annat som får söndagen att gå. För den är ju hur trist som helst här i Oslo. allt, alla, allt är stängt! Ha en mysig Lördag.
Kraaam


Nu kör vi på denna!


herkules

3 oktober

Nu har jag storstädat lägenheten, ska gå med Fredde till centralen som ska på bussen mot Helsingborg, Sen kommer Lisa med tåget. Och på måndag är det vanliga rutiner igen. Puss & kram


1 oktober bara 29 dagar kvar!

har shoppat nya skor idag !